Din behandler har stået i mesterlære hos Verner Damsted gennem 10 år for at hjælpe din krop af med smerter og ubehag.

Damsted teknikken giver din krop stor lettelse og du oplever at føle dig mere levende og varm indeni. Her er det hovedsageligt kroppens mekanik, vi arbejder med at få repareret. Altså dine muskler, nerver og senehæfter. Teknikken er meget effektiv.

Suzannes Nordic Massage og Damsted teknikken

Kroppen har muskler og i hver ende af de muskler er der senehæfter, som gør at musklen sidder fast på knoglerne.

Hvis senehæfterne bliver udsat for chok eller overanstrengelse, så trækker hele musklen sig sammen. Når chokket har fortaget sig, så er musklen stadigt kort, sammentrukket og stiv.

Nerverne passerer senehæfterne – enten indeni musklen eller ved siden af den.

Hvis musklen er hård og kort, så kommer nerverne i klemme og så får du ondt i kroppen.

Hvis senehæfterne bliver løsnet og musklen strukket godt igennem, så kommer der nyt og friskt blodgennemstrømning i området. Det bliver blødt og varmt og du kan mærke en stor lettelse og frihed i det område på din krop som før gjorde ondt og var spændt og hårdt.

Det er Damsted teknikken.

Udviklet af Verner Damsted, Lundeborg - udd. idrætsmassør og ansat som massør for GOG's 1ste hold i herre håndbold gennem en årrække.

Damsted teknikken - "træskruetrækkeren". Hjælpemiddel til at løsne senehæfter, som er meget hårde.

Nogengange er der fibre i senehæfterne, som er så hårde og spændte, at mine tommelfingre ikke kan løsne dem. De er lidt ligesom en slags stålwirer at røre ved.

Så må jeg bruge “pinden” for at få løsnet senehæftet, så frisk blodgennemstrømning kan gøre området blødt og smidigt igen.

Pinden er – modsat min tommelfinger – ikke fleksibel overhovedet.

Derfor bliver muskel- eller senefibren nødt til at give slip, når jeg bruger pinden korrekt. Det kan godt gøre ret ondt, lige når jeg “smutter” musklen eller senehæftet med pinden. 

Bagefter bliver området varmt og blødt, og musklen kan bevæge sig ordentligt igen. Smerten går helt væk. Det er fordi, der kommer ny blodgennemstrømning til området og det betyder healing for kroppen.

Healing af de dele af din krop, som gør ondt til dagligt.

Damsted teknikken gør din krop blød og varm og du føler dig i den grad levende efter denne behandling.

Damsted teknikken, stræk af lårmuskler på forsiden