Letter kroppens byrder og fjerner sindets smerte.

Når vi sammen får skrevet din historie om, så den bliver mere fordøjelig og lettere for dig at arbejde med.

Traume Terapi - Historier Suzanne selv har mødt:

Han var kommet slemt til skade med sin højre skulder og arm. Det var en arbejdsskade, som gjorde ham totalt uarbejdsdygtig.

Da jeg mødte ham til behandling hos mig, havde han næsten givet op.

Det var mere end 1 år siden, skaden var sket, og han havde været allevegne: Kiropraktor, Læger, Fysioterapi, Massage, Psykolog.

Hans dybeste ønske var at komme til at arbejde fuld tid igen – men udsigterne var rigtigt dårlige for ham. Han kunne stadigt ikke bevæge sin højre arm over skulderhøjde. Der var ingen kraft i den, og det gjorde ondt hele tiden.

Der var ikke noget håb tilbage, syntes han.

Det var hans chef, som sagde, at han skulle tage ned til behandling hos mig… Og chefens råd blev til sidst taget alvorligt.

Da han kom, var han fuld af skepsis: “Hvad tror du, du kan gøre, når ingen andre har kunnet hjælpe mig videre herfra?” var hans ord.

“Vi skal have bevægeligheden tilbage i din skulder og styrken tilbage i din arm og din hånd.”, var mine ord.

“Ja, ja”, sagde han, “hvis du tror, du kan gøre det, så værsgo!”

Efter en time var gået, var der sket næsten mirakler:  Jeg havde hovedsageligt arbejdet på senehæfterne i hans højre skulder og arm.  

Mine hænder havde masseret musklerne op og afdækket, hvor vidt omkring i hans krop skaden havde bredt sig.

Alle de relevante muskler og sener havde fået en omgang og så kom der ro på.

Vi fik snakket om hans enorme frustration, opgivenhed, og det knæk hans selvtillid havde fået. Simpelthen fordi han ikke længere kunne arbejde… Han blev set og lyttet til, og hans problematik blev taget alvorligt.

Ikke kun den fysiske del af den, selvom den var meget akut. Men også den følelsesmæssige og mentale del af skaden kom med ind over i kropsbehandlingen.

Da han gik derfra, kunne han få armen op over hovedet uden smerter.

Hans ansigtsudtryk, da han oplevede at han kunne det, var vidunderligt for mig at opleve!

Så overrasket og næsten vantro “Det kan ikke passe!” – slags udtryk.

Han fik flere behandlinger, efter han havde oplevet, at det kunne blive bedre.

Efter ca. 1/2 år kunne han arbejde fuld tid igen.

Der er stadigt udfordringer for ham, for 1 af musklerne i armen blev permanent beskadiget.

Han fik sig en paragraf 56, som han og hans arbejdsgiver kan gøre brug af. Så er han sikret, hvis han kommer til at gøre noget dumt eller overanstrenger sig. Også selvom det er i sin iver for at gøre sit arbejde så godt som muligt.

Hans selvtillid er næsten tilbage til normalen, og han har lært en hel del om sammenhængen mellem krop og psyke.

Og sidst men ikke mindst lærer han stadigt at tage ordentligt vare på sin krop.  At respektere dens begrænsninger og ikke prøve at være cool og smart – for det kan armen ikke klare.

Traume Terapi her var at løfte ham ud af smerten og knækket på selvtilliden. Den hjalp ham til at forstå, at der var en vej videre for ham.

En vej han selv kan gå den med lidt hjælp fra mine behandlinger og sin egen indstilling til sig selv.

Når vi er i smerte, så bliver vi ofte negative både i vores tanker og følelser.

Men det er bare et rigtigt elendigt udgangspunkt, når der er brug for mental kraft og positive følelser fordi et stort stykke arbejde skal gøres for at du kan komme godt videre med dit liv.

Nu får han jævnligt behandlinger for at holde dagligdagens spændinger væk fra arm og skulder. Så bliver det beskadigede væv  belastet unødigt.

På den måde kan han fungere 100 % i sit liv igen.

Og så retter vi sammen hans tanker til, hvis de finder en for negativ drejning. Hvad enten det er på grund af et eller andet i livet eller fordi hans arm gør ondt.

Han er blevet mere nærværende – både i sit liv og sit arbejde….

Traume Terapi letter kroppens byrder og fjerner sindets smerte.

Hun kom ind ad døren til en behandling. “Jeg har så ondt i min nakke og skuldre… Kan du ikke fjerne det?”

Kiggede mere intenst på hendes krops udstråling og så spændingsmønstre i hoften, nakken og især hovedet.

“Stakkels dig”, tænkte jeg. “Det må føles som om, hovedet er alt for lille til alle de tanker og al den stress”. Jeg sagde ikke noget.

Da hun var klar til at få massage og mine hænder fandt hendes nakke og skuldre, kunne jeg mærke, at det ville blive omfattende – mentalt og emotionelt – at hjælpe hendes nakke fri af spændinger.

Hvorfor?

Fordi i nakken bærer vi det samlede antal af følelser, tanker og handlinger, som enten ikke er blevet levet ud konstruktivt eller er blevet bremset i deres sande udtryk.

Enten af omstændighederne eller af vores egen indre censur om, hvad der er tilladt og muligt, og hvad der ikke er.

Det er her, Traume Terapi opstår.

Hvis jeg skal hjælpe hende, så må hun tale til mig om, hvad der foregår indeni.

Hvad enten det er følelserne der er ved at koge over, eller det er sindet, der er ved at gå til i pres og forvirring.

Denne kvinde havde ikke lyst til at tale..

Det havde hun besluttet sig for at hun ikke ville. Hun ville bare nyde behandlingen….

Hun glemte, at for at komme til nydelsen i en stresset og smertefyldt krop, så må hun også selv åbne op og deltage med sit sinds nærvær.

Det tog lidt tid og en hel del åbnene spørgsmål til hende fra min side, at få hende til at forstå vigtigheden af, at hun selv deltog aktivt med sit sind og sit nærvær i behandlingen…

Så skulle jeg nok tage mig af hendes krop og de smerter den havde.

Da hun endeligt fandt ud af, at det var ok at tale om hende selv – og de mange ting, som gjorde hendes liv forvirret og bragte smerte ind i hendes følelser og sind, så begyndte hendes skuldre at slappe af, og hendes nakke holdt langsomt op med at spænde helt vildt op. 

Hendes vejrtrækning blev dybere og roligere, og hun mærkede, at der begyndte at komme mening til hendes tanker, og det hun sagde.

Hun havde været bange for at det som gik hende på var uinteressant for mig, eller at jeg ikke kunne forstå hende og så ville feje hendes ord og følelser væk, som kedelige og ligegyldige…

Men tværtimod. Vi fandt en dialog og hun oplevede at finde ro i sin krop. Måske især i hovedet og hjertet.

Da det skete, så faldt hendes hals til ro også… Pludseligt oplevede hun, at der var tomt indeni… Der var ingen konflikt længere, mellem det hun tænkte, og det hun følte…

Bare lige i det sekund følte hun sig afslappet og glad.

Da hun gik fra behandlingen sagde hun: “Det føles som om, jeg har fået et helt nyt hovede, og jeg kan rette min krop op og ikke falde forover hele tiden. Jeg føler næsten jeg kan flyve”

Traume Terapi kan det!

Når tunge historier fra dit liv, som ligger gemt i kroppen og især i dens spændninger og smerter, bliver luftet og får ørenlyd, så opstår der lettelse i sindet.

Din krop vejer det samme, når du går ud fra en behandling som den gjorde, da du kom ind i lokalet – men din indre følelse af kroppen og dig selv er bare blevet helt anderledes let.

Åbenbart vejer traumer et eller andet. Og det er altid tungt og hårdt at bære rundt på dem….

Når du bliver mødt, og noget af din historie udfolder sig i lokalet, mens din krop får behandling, så er det en rar oplevelse. Noget nært og behageligt for dig at mærke.

Mange gange når der er tilbagevendende smerteproblematikker, så er det fordi historien “sidder fast” i kroppen. Det føles som om du ikke kan finde vej ud af historien og finde en ny og bedre vej for dig selv.

Men hvis vi snakker sammen, og jeg på et indre plan “tager dig i hånden“, mens vi går i det land, som er dit mørke, så hjælpes vi ad med at finde vej ud af mørket og ind i lyset igen.

Der kan du få øje på dig selv igen og måske også opleve, at der er en verden udenfor den smerte og det ubehag, du har oplevet og som til stadighed påvirker din dagligdag.

Det er Traume Terapi i en nøddeskal.

Traume Terapi hos Suzannes Nordic Massage Langeland